BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тодор Попов: Докато аз съм кмет, паметник в Пазарджик няма да бъде премахван, преместван, изместван или поругаван

Тодор Попов: Докато аз съм кмет, паметник в Пазарджик няма да бъде премахван, преместван, изместван или поругаван
„Още в последната година на първия си мандат, по повод други искания за премахване на паметници, заявих, че докато аз съм кмет, паметник в Пазарджик няма да бъде премахван, няма да бъде преместван, изместван или поругаван. Независимо какъв и на кого е паметникът.“, заяви Тодор Попов на заседанието на Общинския съвет по повод предложението за преместване на паметника на Петър Абаджиев.
„Всяка част от обществото си има неговата гледна точка. Всички паметници са издигнати не случайно. Когато са поставяни, хората са имали причини да го направят, независимо кога и къде. Паметниците са свидетелите на историческото време, което вече е минало. За едни то е било лошо, за други добро, една единствена гледна точка никога няма да има.“, мотивира се градначалника.

„Всички паметници остават като част от нашата история. Считам, че времето, в което живеем ни предлага други приоритети, за които да мислим и динамично настояще, с което да се справяме. Който дълго гледа в миналото, може да изгуби пътя в бъдещето.“, завърши изказването си кмета Попов.

На предложението на Димитър Петков откликнаха само двама общински съветници, които гласуваха със „За“.

Мнението на Тодор Попов получи подкрепа от представители на всички групи и дори похвала от съветниците на БСП.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!