BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тодор Попов: Бъдещето изисква да сме иновативни

Новите предизвикателства на времето, в което живеем,  изискват нови решения и ново администриране, каза кандидатът за четвърти мандат за кмет на Пазарджик Тодор Попов. Днес той представи първия от приоритетите си „Иновации и зелен град”.

Градоначалникът през последните 12 години каза, че ще продължи да работи по мащабните екологични проекти- рекултивация на старото сметище, изграждане на сепарираща и компостираща инсталация, модернизиране на пречиствателната станция за отпадни води и изграждане на втора клетка на депото за битови отпадъци.

Според Попов в следващите години сметопочистването  в общината може да бъде подобрено като се създадат нови зони и графици за сметосъбиране. Ще бъде засилен контролът  върху замърсяването и прилагането на санкции за нарушителите.  Той очаква хората също да се отнасят отговорно към чистотата и поддържането на местата, където живеят.

В тази връзка Тодор Попов и екипът му планират да се въведат различни облекчения или преференции за  хората, които са ангажирани  към опазване и поддържане на жизнената среда. Социално отговорните ще бъдат поощрявани и това ще е целенасочена политика, увери Попов.

Попов обяви намерение в общината да бъде създадено ново звено, което да обезпечава и управлява всички иновативни практики, които ще се въвеждат в различните сфери на управление. С него ще бъдат ангажирани млади хора с  креативно мислене. Постепенно ще се разшири обхватът  на електронните услуги, предлагани от Общината, каза още  Тодор Попов.

Ще се изработи и стратегия за превръщане на Пазарджик в „умен град”, включващи въвеждането на модерни методи  за управление на трафика,  транспорта, комуникациите,  на енергоснабдяването и на административното обслужване.  Система от сензори ще засича състоянието на трафика, пътната обстановка  и работата на светофарите. Информацията ще е достъпна в интернет.  Разработва се и интернет приложение, което ще показва свободните паркоместа в града, обяви  Тодор Попов.

Създаване на по-добри условия за внедряване на алтернативни методи за транспорт също е сред управленските намерения на Попов и екипа му.  Ще се положат усилия Пазарджик да е сред първите градове, в които да има зарядни станции за електромобили и  депа за велосипеди. Това е бъдещето и трябва да сме смели, подчерта Тодор Попов.

Като интересен иновативен подход, който ще се приложи в Пазарджик,  той определи изработването на Стратегия за социален рейтинг, която да обобщава различните политики, практики и действия, които общината ще поощрява. Подобно нещо досега в България не е правено, уточни Попов.  Той коментира, че високият социален рейтинг на човек или семейство ще дава възможност за преференции на местно ниво като предимства при записване на децата им в училище или детска градина, данъчни облекчения и др.  Отличите ученици от Пазарджик и общината да  получават ваучери за безплатно посещение на културни мероприятия или за закупуване на книги и пособия, също е сред намеренията на Тодор Попов. Това са хората, които утре ще развиват нашето общество и усилията им днес трябва да бъдат подкрепяни, отбеляза още той. По думите му „да си иновативен, означава да си успешен”.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!