BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С гласовете на ГЕРБ към мнозинството, механа „Трифон Зарезан“ и сладкарница „Виделина“ излизат на тезгяха

26 общински съветници гласуваха „За“ за продажбата на бившата механа „Трифон Зарезан“, която е част сградата на Младежкия дом в Пазарджик. Предложението бе подкрепено от съветниците на ГЕРБ в сити парламента. От гласуване от групата им, се въздържа само Евтим Янев. В предишния мандат обектът да смени предназначението си от публична в частна собственост, но при няколко опита продажбата не успя да стартира. С решението от вчера 26 съветници, дадоха хот на бъдещата сделка. 

В хода на почти липсващите разисквания, съветниците не приеха предложението на общинския съветник Благо Солов, на този обект да се гледа не като на бивше заведение, а да се проумее, че това е избата на Младежкия дом в Пазарджик. „Тези помещения могат да се използват за художествена дейност и дейност на спортни и културни клубове,“ коментира той, като допълни за Пз.24, че на практика се повтаря историята със сградата на театъра от преди години.

„Тогава с лека ръка, Общинският съвет се отказа от част от сградата на Театъра и вместо да се печели от помещенията, те се харизват.“, коментира Благо Солов.

За продажбата на сладкарница „Виделина“, гласуваха 29 общински съветници.

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!