BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Синитовци ще правят референдум за добив на мрамор в района

Синитовци ще правят референдум за добив на мрамор в района
Жителите на Синитово искат референдум за добив на мрамор в района, а Общинският съвет уважи желанието им. Вотът ще бъде паралелно с местните избори на 27 октомври.

Те настояват по демократичен път да се реши щекотливия въпрос и внесоха искането в ситипарламента в Пазарджик. Много синитовци вече бурно изразиха недоволството си срещу инвестиционното намерение за изграждането на кариера за добив на мрамори и на площадка за третиране на неопасни производствени отпадъци.

Още в началото на инвестиционното намерение, в Синитово започва подписка „против“, която е подкрепена от над 700 души. Според тях работата на кариерата и обработката на отпадъци ще замърси въздуха и почвата в района, където традиционно се отглеждат зеленчуци.
Сега от инициативния комитет предлагат жителите на селото да кажат дали са съгласни в района да идват такива инвестиции.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!