BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Руснак си направи наркооранжерия в Главиница

Служители на сектор „Криминална полиция” при полицейското управление в Пазарджик разкриха добре оборудвана и прикрита наркооранжерия. Екипите на сектора атакували къща в пазарджишкото село Главиница, обитавана от 47-годишния В.П. – руски гражданин, пребиваващ постоянно на територията на страната ни.
В помещения от жилището служителите установили изградена и оборудвана оранжерия за отглеждане на марихуана, както и уреди и приспособления за нейната последваща обработка. Открити са 152 растения в саксии с височина между 10 и 70 сантиметра, в начален етап на развитие.
Намерени са още 1250 грама суха нарязана листна маса, стъклен буркан с около 70 грама масло от марихуана извлечено с помощта на преса. Помещението за отглеждане на растенията било обособено в една от нишите на къщата и оборудвано със системи за контрол на температурата, влажността на въздуха, вентилатори, различни торове и добавки към почвата за стимулиране растежа и подобряване качеството на марихуаната.
В хода на извършеното претърсване са открити още три старинни монети и керамичен съд, които са незаконно притежавани от стопанина на имота. Цялата намерена дрога, растения и оборудване са иззети. В.П. е задържан в ареста на РУ-Пазарджик първоначално за срок от 24 часа. Спрямо него е образувано полицейско производство под наблюдението на прокуратурата в областния град.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!