BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Румънското Външно се разочарова от думите на Борисов в Пазарджик

Румънското Външно се разочарова от думите на Борисов в Пазарджик
Ние изразяваме нашето разочарование от твърдението на българския премиер Бойко Борисов за туристите от нашата страна, заяви румънското външно министерство в Twitter.
Дипломатическата централа на Букурещ използва социалните мрежи „Туитър“ и „Фейсбук“, за да изрази недоволството си от изказването на премиера Бойко Борисов, който в петък обяви, че е сигурен, че румънските туристи са внесли в страната африканската чума по свинете.

Местата с огнище на заразата стават все повече и това наложи вчера Борисов да посети Пазарджик, където разговаря с кметове на малки населени места и свиневъди. По време на своето изказване премиерът посочи и как румънските туристи са внесли болестта. „Те ядат по пътищата, оттам остатъците лесно могат да се разпространят“, смята Борисов. Думите му предизвикаха отговор от страна на румънското външно министерство. В профила си в „Туитър“ оттам пишат, че са дълбоко разочаровани от думите на Борисов. „Той трябва да си припомни, че румънските туристи допринасят значително към брутния вътрешен продукт на България. „Ние искаме да напомним на министър-председателя в София, че туристите от нашата страна имат значителен принос към брутния вътрешен продукт (БВП) на южната ни съседка“, пише още в позицията на дипломатическата централа на Румъния.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!