BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ротари маратонът пак събра бегачи край язовир Батак

Ротари маратонът пак събра бегачи край язовир Батак
Традиционният Ротари маратон се проведе за 14 път в Деня на българската независимост край язовир Батак. Надпреварата е организирана от Ротари клубовете в Пазарджик, Велинград, Панагюрище и Ротари клуб „Бесапара”. В нея се включиха 54 мъже, жени и деца в четирите дисциплини – 5, 10, 20 км и маратонската дистанция от 42 км 195 м. Победител в класическата дистанция стана Димитър Маринов от Асеновград с рекорд за състезанието от 3.13.30 часа. Прижените първа е Дима Гачева с време 4.08.06. На 21 км победители са Гено Увардов и Екатерина Можейко, на 10 км с най-добро време са Александър Любенов и Марияна Михайлова, а на  5 км първи пресякоха финиша Георги Йорданов и Виолета Нориева.

В маратона традиционно участваха възпитаници на възпитателното училище в Ракитово, а за първи път в бягането се включиха и деца от Дневен център за деца с увреждания в Рудозем.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!