BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Реконструират знаков площад в Панагюрище

Реконструират знаков площад в Панагюрище
Знаков площад ще бъде реконструиран в Панагюрище. Поредна инвестиция за повишаване привлекателността и подобряване на градската среда стартира общината с изпълнението на проект „Реконструкция на площад „Райна Княгиня”.
Целите са да се подобри достъпността на средата, да се оптимизират комуникационните потоци и възможности за социални контакти, чрез създаване на единна система от пешеходни пространства с обща визия, съобразена със спецификата на града, като се запазват и надграждат реализираните вече обекти.

Ще се оформят функционални и естетически пешеходни алеи с паркова мебел и допълнителни осветителни тела. Ще се обособят нови зелени площи с автоматизирана поливна система и ще бъде положена нова площадна настилка. Ниска тревна растителност, храсти, цветя и дървета ще допринасят за цялостния вид на площада и ще подчертават красотата му и възможностите за отдих. Изпълнението на проекта е поредна стъпка към повишаване качеството на живот за жителите на община Панагюрище и развитието ѝ като привлекателен социално-икономически център, сигурно място за живот и отдих.

Реконструкцията на площад „Райна Княгиня” ще надгради наложения имидж и позициониране на абщина Панагюрище като атрактивна дестинация със собствен облик и богато културно-историческо наследство, както и създаване на бизнес и инвестиционен климат в подкрепа на туристическия сектор, надяват се от администрацията.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!