BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Редки гости в Спортното и разговор за това да продължиш да бягаш, когато тялото отказва

         Пазарджик Ученици от Спортното училище в Пазарджик имаха днес редки гости – ултрамаратонците Антония Григорова, Пирин Галов, Милена Младенова и Калоян Чанев. Темата на срещата им бе „Ултрадългото бягане – сила на духа и волята да продължиш да бягаш, когато тялото отказва.“            Учениците научиха подробности за постиженията на Пирин Галов, който тази година на ултрамаратона Swiss Peaks Trail в Швейцарските Алпи измина 360 км с 26500м положителна денивелация за 108 часа и зае 13 място в генералното класиране.

            Антония Григорова представи пред учениците от Спортното училище своите постижения –  Европейска шампионска титла по ориентиране и бронзов медал от Световно първенство по ски-ориентиране. Освен това Антония е участничка на три зимни Олимпийски игри със ски-бягане. Пред учениците тя разказа, за най-интересните и трудни участия. В рамките на една година(2016) тя побеждава във всички най-големи ултрамаратони в България (Витоша 100, Трявна ултра, Персенк и Пирин Ултра). През 2017 пробягва скоростно най-дългия туристически маршрут в България Ком – Емине 600км за 5 дни и 23 часа. В последните 2 години се състезава в скай рънинг и е в топ 20 на атлетите в света за този спорт.

Не по-малко впечатление направиха на младите спортисти и постиженията в този труден спорт на Милена Младенова. Тя изминава 110 км в Персенк ултра през 2018 година и се класира на 2-ро място. През 2019 – 53 км на К3 Златоград – отново 2-ро място. 2-ра се класира и на Canyon grigg – 90км, и ставапърва.

Калоян Чанев – също с многобройни постижения в ултрамаратона – 2017 година става 1-ви на 50км по двойки, втори на дуатлона от В100 същата година. И от миналата на Истрия 4-то място, първо място в Трансилвания на 80км и 1-во на Яхорина 100км.

Изключителна издържливост, често при най-небрагоприятни метеорологични условия, истинско изпитание за духа, силата и възможностите – това е ултрамаратонът, категорични бяха четиримата маратонци. Те разказаха вълнуващи истории за подготовката и най-големите преходи, за изпитанията, но и за впечатляващите гледки и невероятните срещи, които са имали.

     Учениците останаха силно впечатлени, но най-голямата радост дойде в края на срещата, когато Антония Григорова подари на Спортното училище медалите си от четири маратонски бягания.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!