BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ракитово предсрочно прекратява договора с „Чепино автотранспорт“- Велинград

Ракитово предсрочно прекратява договора с „Чепино автотранспорт“- Велинград
Община Ракитово води преговори с нов обществен превозвач и поиска предсрочно да се прекрати договора с „ Чепино автотранспорт“-Велинград заради неизпълнение на договореностите. Новият превозвач, ще трябва да поеме обществения транспорт в трите населени места – Ракитово, Костандово и Дорково. Това съобщи кметът на общината Костадин Холянов във връзка с наболелия проблем с автобусните превози. Кметското ръководство е наследило договор № 26-265/24.08.2015 година, с който е възложено изпълнение на превоз с автобусен транспорт за автобусни линии от Общинска транспортна схема и автобусни линии от Областна транспортна схема – квота на Община Ракитово за обществен превоз на пътници срещу заплащане с автобусен транспорт по автобусни линии, както следва Ракитово – Костандово – Дорково и Велинград – Ракитово.
Съгласно този договор, превозът е възложен на ,,Чепино автотранспорт‘‘ ЕООД гр. Велинград. Договорът е за срок от 5 години, считано от датата на подписване, т.е. в сила е до 24 август 2020 година. След като през месец декември миналата година в Община Ракитово постъпват сигнали от граждани за липса на транспорт по линията Ракитово – Костандово – Дорково, както и по линията Велинград – Ракитово, Община Ракитово в качеството си на възложител е извършила проверки относно спазването на разписанието на превозите. Констатирано е неизпълнение на курсове и неспазване на разписанието на превозите, като за проверките са съставени констативни протоколи. Многократно са провеждани разговори с фирмата – превозвач по отношение на това. За да защити интересите на гражданите на трите населени места и възможността им да пътуват с автобуси до Велинград и обратно, както и между трите селища, с писмо от 17.01.2020 г., Община Ракитово е отправила едноседмично предизвестие за предсрочно прекратяване на договора. Писмото е връчено на превозвача същия ден, като срокът на предизвестието изтича на 24.01.2020 г.

Община Ракитово е в преговори с нов превозвач, коментира кметът на общината Костадин Холянов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!