BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прекратяването на Суперлигата толкова рано и административното коронясване на шампион не беше “наложително”, не беше “по-малката злина” и печеливши има!

Прекратяването на Суперлигата толкова рано и административното коронясване на шампион не беше “наложително”, не беше “по-малката злина” и печеливши има!Управителният съвет на Българска федерация по волейбол взе решението да сложи край на сезона в елитните лиги, временното класиране да остане крайно и да узакони титлата на „Нефтохимик“ при мъжете.

Позволяваме си да цитираме думите на президента на БФВ, Любомир Ганев, които са публикувани на официалната интернет страница на Федерацията: „Решението не е приятно, но според нас е наложително. Реално избрахме с колегите от управата по-малката злина. Здравето на състезатели, служебни лица и фенове няма алтернатива. Съобразихме се с мнението на клубовете. Много е трудно да се реши подобен казус, от който печеливши няма.“

Според нас не е „наложително“ Управителният съвет на БФВ да узаконява шампионската титла в Суперлигата по волейбол. Титла се печели, а не се узаконява! От трите възможни опции (обявяване на нулева кампания без победители; временното класиране да се узакони като крайно; сезонът да се доиграе, когато пандемията отмине) ние от ВК Хебър официално заявихме пред Федерацията желанието си сезонът да се доиграе, тогава когато пандемията отмине и условията позволяват. Изборът ни е такъв, защото сме отговорни както към нашите фенове, така и към нашите състезатели! По този начин тази титлата губи стойността си дори за феновете на „Нефтохимик“.

На всички привърженици, заради които нашият клуб, останалите клубове, федерации и изобщо спортът като явление съществува, им се отне възможността за честна и спортменска битка, което под никвка форма не бе „наложително“ и не сме съгласни с втълпяването, че всичко се прави за тяхно здраве!

Според нас доиграването на сезона, или в най-лошия случай – обявяването на година без шампион, щеше да е „по-малката злина“ и тогава наистина нямаше да има печеливши. За нас един от основните принципи в спорта е справедливостта! Спортът е за това – да се играе по правилата и всеки да получи това, което е спечелил и нищо повече!

Ние и нашите фенове знаем какво сме спечелили! Знаем и какво сме загубили! Не ни е страх да поемаме отговорността и за двете! Затова в моменти като този, които са изпитание за всички нас като общество, ВК Хебър и Община Пазарджик, не се уплашихме, използвайки ситуацията, за да избягаме от отговорностите си или да преследваме лични интереси. Напротив – показваме колко отговорен може да бъде един клуб в условията на криза. Отговорен към спортните си задължения, отговорен към треньорите, състезателите и техните семейства, и най-важното – към всички фенове.

Ще продължим да бъдем отговорни, да играем по правила и да се надяваме на това, че в тази битка няма да сме сами!

Смело напред!

Управителен съвет на ВК „Хебър“ / pzdnes.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!