BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

По 5 пожара на денонощие в областта

Жътвената кампания към момента е почти приключила има само маломерни ниви на частни стопани.
С приключването на жътвата, се наблюдава от предходните години повешаване на възникналите пожари на сухи треви и стънища.

За периода 14.08.2020 г. до 27.08.2020 г. са получени 78 бр. сигнала за произшествия, като интезивността на повикванията е 5,2 бр. произшествия за денонощие.
За посочения период са възникнали общо 29 бр. пожари на сухи треви изви и стърнища, което е приблизително (37,00 % от общия брой произшествия) за този период.

По характерно произшествие за посочения период е полски пожар на сухи треви и храсти в землището на с. Капитан Димитриево, община Пещерао възникнал на 20.08.2020 г., като унищожената площ е 300 д-ка сухи треви и храсти.

За недопускане възникването на пожари от РД ПБЗН Пазарджик призовават стопаните на земеделски земи, физическите и юридически лица, към по висока отговорност при дейности в/или в близост до житните масиви.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!