BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Постоянен арест за хлапе и мъж, пратили смъртник в ареста

Постоянен арест за хлапе и мъж, пратили смъртник в ареста
Днес Окръжният съд в Пазарджик  наложи най-тежката постоянна мярка за неотклонение  „Задържане под стража“ по отношение на 52-годишния Г.И. и 14-годишния Д.А. Двамата са обвинени за това, че на 9 октомври 2019 год. в гр. Пазарджик са причинили смърт по непредпазливост на 53-годишния В.Б., вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда. Мъжът почина в ареста след като бе пребит от двамата, докато опитал да краде тикви, струпани край пътя в областния град. Той бил криминално проявен, с множество регистрации за кражби. Тепърва проверка ще установява защо не е бил настанен в болница след като е бил закопчан в критично състояние.

3-годишният мъж е починал в следствения арест в Пазарджик, след като в сряда е бил задържан заради опит да краде тикви от крайпътен пазар. Преди да го вкарат в ареста, търговците успели да го хванат и след като бил преведен в безпомощно състояние, повикали полиция. Инцидентът е станал в сряда, но полицията едва днес огласи информацията. При ареста крадецът е бил с множество травми по тялото, нанесени от търговците. Именно поради тази причина в ареста е извикан лекар, който е заключил, че състоянието му е стабилно и не е необходимо освобождаването му за болнично лечение. Два часа по-късно обаче задържаният мъж е издъхнал.
Причината е за смъртта са множеството нанесени му удари, констатирали патоанатомите. Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок. Делото е насрочено за 17 октомври 2019 год. от 10,30 ч.
5

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!