BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ПГХХТ инвестира в интеркултурната различност

ПГХХТ инвестира в интеркултурната различност
Професионална гимназия по химични и хранителни технологии ще работи по проект за образователна интеграция и пълноценна социализация на ученици от етническите малцинства по приоритет 1 на конкурсна процедура 33.18–2019 към ЦОИДУЕМ. Гимназията спечели проект „Инвестиция в интеркултурната различност – инвестиция в бъдещето“, чиято основна цел е утвърждаване на интеркултурната различност като основополагаща при изграждането на успешен социокултурен модел в условията на толерантна и приобщаваща среда.
С цел повишаване на чувствителността към проблемите на интеркултурното образование и осъзнаване на собствената си идентичност учениците ще участват в тренинг за мотивация и личностно развитие под надслов „Съм и мога“. Фолклорно ателие, фотолаборатория „ФотоМото“, кулинарна работилница „Хлеботерапия – магията на хляба“ и плейбек театър „В обувките на другия“ са само част от дейностите, в които те ще вземат участие след това.

Продължителността на проекта е девет месеца и се осъществява с финансовата подкрепа на Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!