BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриха над 8 килограма нелегално продавано злато в магазин за телефони

Открити с и нзаконно продавани свинско месо и деликатеси, заловен е и над 6 килограма сух тютюн

Пазарджик Мащабна полицейска акция осъществиха в рамките на няколко дни служителите от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик. В операцията са взели участие още данъчни инспектори от ТД НАП-Пловдив, служители от Областната инспекция по труда и Областна дирекция  „Безопасност на храните“. Вчера полицаите извършили проверка на магазин в центъра на областния град обособен за продажба на мобилни телефони и аксесоари. Оказало се, че там се предлагат за продажба накити и украшения от злато. Ползватели на магазина са пазарджиклиите М.И.- 20г., брат му Е.И. – 21г. и В.К.- 50г. При извършеното претърсване в него, както и в жилищата обитавани от тримата органите на реда открили общо 8.9 килограма изделия от злато – гривни, колиета, пръстени, обеци, медальони. Накитите не са декларирани по времето на вноса им от съседна страна, обектът не е лицензиран за продажба на изделия от благородни метали. Данъчните инспектори установили и липсата на касови бонове при контролни покупки от магазина. Очаква се днес той да бъде запечатан и подложен на щателна проверка от служителите на приходната администрация. М.И. и В.К. са задържани в ареста за срок от 24 часа, а намерените изделия от благородни метали са иззети. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 251, ал.1 от Наказателния кодекс.

По време на засилените проверки полицаите от сектора открили на два адреса в пазарджишкия квартал „Изток“ общо 6.3 килограма сух нарязан тютюн и 400 къса саморъчно направени цигари, всичките без бандерол.

Съвместно с инспектори от ОД „Безопасност на храните“ икономическите полицаи установили, че в селата Карабунар и Виноградец  местни жители предлагат на сергии пред домовете си храни от животински произход – бабек, луканка, филе, кашкавал и сирене. Всички стоки са били без етикети и документи за произход. Подобна е и ситуацията в Пазарджик, където пред къща е засечена нерегламентирана продажба на 14 килограма свинско месо. Съвместно с инспектори от НАП, РЗИ, Инспекция по труда и пожарната е извършена щателна проверка на нощен бар, намиращ се на бул. „България“ в областния град. За установените нарушения са съставени актове, а екип на ТДНАП-Пловдив е запечатал обекта.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!