BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отварят пътя Пазарджик-Пловдив

Завършва ремонтът на над 12,2 км от път I-8 Пазарджик – Пловдив, на територията на област Пловдив. Това е участъкът от кръговото кръстовище с път III-8005 Стамболийски – Цалапица до кръговото кръстовище с път II-86 Околовръстен път на Пловдив.

Инвестицията е за близо 20,2 млн. лв., а средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.
Отсечката е с нова настилка, възстановени банкети, отводняване, мантинели, знаци и маркировка. Днес движението се възстановява, за да се улесни пътуването на шофьорите от региона, но в следващите дни ще продължат да се изпълняват довършителни работи без да се възпрепятства трафикът.

В средата на юни приключи ремонтът на територията на област Пазарджик – в участъка от областния град до разклона за с. Цалапица, който е един от най-натоварените в Пазарджишка област. В обновяването му бяха вложени 25,3 млн. лв.
От стартирането на строителния сезон тази година със средства от бюджета са ремонтирани близо над 27 км от първокласния път I-8 Пазарджик – Пловдив, а инвестицията е за над 45 млн. лв.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!