BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Осем състезатели – девет медала за „Кодокан“ от Международния турнир по джудо в Скопие

Пазарджик 8 състезатели – 9 медала. С такава равносметка ни зарадваха младите момчета и момичета – състезатели на СК „Кодокан“ и възпитаници на Спортното училище в Пазарджик. При това участието им бе на едно от най-престижните и, разбира се, много трудно състезание – Международния турнир по джудо в Скопие.

Конкуренцията беше впечатляваща, имаше силни състезатели от 10 държави и общо 37 отбора, коментираха след състезанието треньорите на „Кодокан“ Величко Серев и Виден Василев. Те допълниха, че са доволни от представянето на нашите деца, които въпреки оспорваните двубои са успели да запазят самообладание и да дадат максималното от себе си. Според треньорите участието в подобни турнири е от изключителна полза за младите състезатели, защото така те могат да преценят каква е тяхната подготовка в сравнение с джудистите от други страни, а и трупат опит в трудни състезания.

Ето и имената на джудистите, които защитиха името на своя клуб и Спортното училище:

Второ място и сребърни медали завоюваха Никола Марков, Надя Джимова, Емил Вълчев и Станислав Попов. Като тук специално трябва да отбележим постижението на Надя Джимова, която взе два сребърни медала, състезавайки се в своята възрастова група, но и в групата на по-големите състезатели.

С бронзови медали пък се завърнаха Яна Джимова, Мартин Трясков, Любомир Грозданов, Звезделин Илиев.

Следващите два турнира ще бъдат също много важни за „Кодокан“ и Спортното училище, защото в тях ще се включат всички състезатели по джудо. Те са в София през следващите почивни дни.

Спортно училище – Пазарджик

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!