BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Пазарджик и синдикатите се договориха за допълнителен отпуск за непедагогическия и педагогически персонал в образователните институции

Размерът на основния платен годишен отпуск на непедагогическите кадри, които са синдикални членове, да бъде увеличен с 20 работни дни и с до 10 дни над договореното в чл.29, т.1 от Общинския колективния трудов договор за учители и директори, се договориха кметът на Община Пазарджик Тодор Попов и лидерите на синдикалните организации.
„Трудностите, предизвикани от пандемията с COVID-19 и обявеното извънредно положение, няколкото грипни ваканции през изминалата учебна година, изчерпиха годишния отпуск на голяма част от учителите и непедагогическия персонал. Това породи необходимостта от увеличаване на размера на отпуските“, коментира кметът Тодор Попов. „Ще добавя и адмирациите си към труда на нашите учители, които положиха много усилия, за да завърши успешно тази нетрадиционна учебна година. В допълнение ще посоча, че в момента във всички училища в Община Пазарджик тече подготовка за посрещането на учениците на 15 септември, съобразено с изискванията на здравното министерство за провеждане на нормални и безопасни учебни занятия в присъствена форма“, уточни кметът на Пазарджик.
От промяната с допълнителните дни отпуск, ще могат да се възползват педагогическите и непедагогическите специалисти от системата на образователните институции в общината, които са синдикални членове на Съюза на българските учители към КНСБ, на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ и на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България.
Промените са в резултат на анекс към Колективния трудов договор за системата за образованието в община Пазарджик и е подписан от кмета Тодор Попов, председателя на Синдиката на българските учители към КНСБ Гина Кръстанова, от Димитър Хаджидимитров от Синдиката „Образование“ към КТ „Подкрепа“ и от Валери Стоянов от Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!