BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Белово откри интернет мрежа по инициатива на WIFI4EU

Община Белово откри интернет мрежа по инициатива на WIFI4EU
Вчера кметът на община Белово инж. Костадин Варев официално откри изградената система за безплатен достъп до интернет по Инициативата Wi-Fi4EU. На площада пред сградата на община Белово, заобиколени от светилищата на беловската духовност, култура и героично минало – църквата, училището, читалището и историческия музей, жителите и гостите на общината присъстваха на официалното откриване. Община Белово е една от първите общини в областта, не само спечелили проекта, но и финализирали неговата реализация.

Чрез инициативатаWi-Fi4EU общината ще приобщи все повече от жителите си към интернет свързаността, за да могат те пълноценно да се възползват от безкрайните възможности на цифровизацията. А нашият красив край ще бъде видим за другите европейски общини. Мрежата по проекта е изградена от Телекабел, разполага с общо 10 точки за обществен достъп – в центъра на град Белово, спортната зала „Сгурията“ и площадите на всичките населени места. Финансирането на проекта е на стойност 15 000 евро по европейската инициатива Free Wi-Fi for Europeans.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!