BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общината с предписание за незаконно сметище за гуми

Общината с предписание за незаконно сметище за гуми
До края на тази седмица, Община Пазарджик ще трябва да ликвидира обособеното незаконно сметище в района на бившето ДЗС и да изчисти огромно количество от отпадъци от излезли от употреба автомобилни гуми. Площадката бе обособена като пиаца за каруци и МПС преди време, но поне от година не изпълнява тази функция, а теренът на ул. „Константин Величков” № 97 в гр. Пазарджик се превърна в сметище за стари автомобилни гуми. Видно от изпратените ни от наши читатели снимки, само за месец сметището е разширило значително периметъра си и дори пречи на видимостта на участниците в движението.

РИОСВ-Пазарджик е извършила проверка на място по сигнал за натрупаното количество отпадъци от излезли от употреба автомобилни гуми. Сигналът е подаден на 20.12.2019 г., а проверката е установила, че теренът със складираните гуми е собственост на Община Пазарджик.

 

     

Мястото не е определяно със Заповед или Решение на кмета на Община Пазарджик за място за предаване от населението на масово разпространени отпадъци по реда на чл. 19, ал. 3, т. 7 от Закона за управление на отпадъците, уточниха за pz.24info от РИОСВ – Пазарджик.

От екоинспекцията е дадено предписание на Община Пазарджик да почисти терена от отпадъците в срок до края на януари 2020 година. „Срокът все още не е изтекъл. След изтичането му РИОСВ-Пазарджик ще извърши последващ контрол за изпълнение на предписанието.“, коментираха еко експертите.

     

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!