BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обществен съвет ще подкрепя при управлението на Община Пещера кмета Йордан Младенов

Обществен съвет ще подкрепя при управлението на Община Пещера кмета Йордан Младенов
Кметът на Община Пещера Йордан Младенов ще разчита в мандат 2019- 2023 година на Обществен съвет, като форма на активно сътрудничество между местната власт и гражданското общество. На работна среща днес , по инициатива на Младенов, членовете на новосъздадения Обществен съвет, се договориха да работят в интерес на гражданите и да подкрепят разумните инициативи и решения за пещерската общественост и трите села в общината. В състава на Съвета са 16 представители от едрия и среден бизнес, медици, учители, собственици от обувния бранш, спортни деятели, дейци на културата и общественици. Членовете ще се събират периодично през годината, за да обсъждат и вземат решения по обществено значими проблеми и ще оказват съдействие на кмета по време на неговото управление в мандат 2019-2023 година, съобщиха от пресцентъра на администрацията.
На първото заседание Младенов запозна присъстващите с финансовото и стопанско състояние на Общината и посочи по – важните акценти в своята програма за управление през следващите 4 години. Сред по – важните основни управленски принципи, по които ще работи Йордан Младенов като кмет са върховенство на закона, ефективно управление, прозрачност при вземането на решения.

Младенов ще разчита на диалог и партньорство с гражданите, кактогарантира отчетност при изразходването на публичните средства и разпореждането с публични ресурси. Градоначалникът заяви категоричното си разбиране, че да си кмет основното изискване е отговорност към правата, сигурността и просперитета на жителите на община Пещера.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!