BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общественият транспорт в Пазарджик се връща към обичайния си ритъм на работа

Считано от понеделник 18.05.2020 година се възстановява обичайното разписание на тролейбусния и автобусния обществен вътрешноградски транспорт в Пазарджик, съобщават от „Тролейбусен транспорт“ АД. Това стана възможно с отмяна на извънредното положение, което беше въведено в цялата страна във връзка със спиране на разпространението на заразата от коронавирус.Поради тази причина през последните два месеца превозните средства от обществения транспорт се движеха със силно съкратено разписание заради призива на СЗО хората да останат по домовете си и силно намаления пътникопоток.

Постепенно, от 14.05.2020 година, с отмяна на извънредното положение към обичайното си разписание се връщат и превозвачите, осъществяващи превози по междуградските линии. В тази връзка призоваваме пътниците, на които предстои пътуване да се информират на телефона за бърза връзка с Автогара Пазарджик 089 2222 742, за да получат актуална информация за превозите по дестинацията, по която ще пътуват.

Напомняме на пътниците, че съгласно заповед № РД-01-262/14.05.2020 на здравния министър Кирил Ананиев остава задължително ползването на защитна маска в закрити обществени места, както и в обществения транспорт, и спазването на физическа дистанция от минимум 1,5 м. Остава в сила и изискването за засилена дезинфекция на закритите обществени сгради и на превозните средства.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!