BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Област Пазарджик остава в грипна епидемия.Удължават грипната ваканция на учениците до 7 февруари

Област Пазарджик остава в грипна епидемия.Удължават грипната ваканция на учениците до 7 февруари
Област Пазарджик остава в грипна епидемия. Удължава се грипната ваканция на учениците до 7 февруари включително. Учебните занятия се възобновяват във всички училища на територията на област Пазарджик от 10.02.2020 г., понеделник. Това решение бе взето днес на заседанието на Областния оперативен щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания, свикано от Областния управител на Пазарджик Стефан Мирев.
По данни на РЗИ Пазарджик заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания остава висока – 303 на 10 000 и областта е в епидемична обстановка.

В сила всички противоепидемични мерки за снижаване на заболеваемостта:
– Преустановяват се плановите консултации на здрави бременни жени и кърмачета;
– Преустановяват се всички профилактични прегледи и имунизации;
– Прекратяват се плановите операции;
– Преустановяват се свижданията в лечебните заведения;
– Детските градини продължават да работят, но с режим на „засилен филтър”, ограничава се достъпа на родители и външни лица;

В заседанието на Областния оперативен щаб участваха зам.-областният управител Йордан Кожухаров, директорите на РЗИ и РУО Пазарджик, управителят на РЗОК Пазарджик, Управители на болнични заведения от областта, ЦСМП Пазарджик и представители на Съюза на общопрактикуващите лекари.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!