BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областният управител откри новата учебна година в СУ „Александър Иванов – Чапай“ в Белово

С посрещане на училищното знаме и националния химн на Република България стартира тържествената церемония по откриване на новата 2020/2021 учебна година в Средно училище „Александър Иванов – Чапай“ гр. Белово.

Първото приветствие бе на директора на училището Спаска Кузманова. Областният управител Стефан Мирев благодари на училищното ръководство за поканата да присъства на празника и отправи поздрав към учителите, учениците, родителите и гостите, изпълнили училищния двор.
„Днес е вълнуващ ден за всяко българско семейство. Първият училищен звънец отново събира малки и големи в любимото училище. Радвам се да видя реновираната сграда, добрата база, която дава възможности за обучение, професионална практика, спорт и любими занимания в свободното време. Гордейте се и пазете, това което имате, защото училището е мястото, което гради личностите на нашето бъдеще“, каза в приветствието си Стефан Мирев. На първокласниците той пожела да бъдат смели, упорити и да следват мечтите си. На всички ученици нови стремежи и победи, с които да радват своите учители и родители. Отправи и думи на благодарност към учители за неуморния труд, който влагат ежедневно в своята работа. Областният управител изрази увереност, че противоепидемичните мерки ще бъдат спазвани стриктно в училищната среда.
Гости на тържеството бяха зам.-министърът на младежта и спорта Николай Павлов, кметът на община Белово Костадин Варев, председателят на общински съвет Белово Стефан Якимов. Представители на РУО Пазарджик и общинска администрация Белово.
Пъстри балони полетяха в небето на финала на богата празнична програма. По традиция първи в училището влязоха първокласниците.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!