BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нов път ще свързва областите Пазарджик и Смолян

Министерският съвет одобри промени в списъка на общинските пътища, който се допълва с ново пътно трасе на територията на общините Сърница и Доспат. Така дължината на общинските пътища в Сърница се увеличава с 12,5 км, а в Доспат – със 7,7 км. Общинските администрации ще могат при продължаващи инициативи да финансират ремонта на трасето, което осигурява достъп до м. Орлино и до бързо развиващата се туристическа дестинация – язовир Доспат.

Ето какво сподели по този повод кметът на Сърница Неби Бозов:

Успешно приключи процедурата по допълване на общинската пътна мрежа на Община Сърница и официално пътят за м.Орлино, намиращ се от отсрещната страна на яз.Доспат, вече е включен в Регистъра на общинските пътища, поддържащ се от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, като носи наименованието общински път SML 3086. Реализацията на начинанието се осъществи в партньорство с Община Доспат, като по този начин се осигури наличието на още един общински път, който да свързва двете общини и области.
Макар че положените усилия и ресурси от страна на общинска администрация пред МРРБ са големи (правени са няколко опити за осъществяване на процедурата в последните 20 години), реализацията на начинанието ще спомогне за кандидатстването по различни европейски и национални програми за финансиране и изграждане на цялостен асфалтов път, което от своя страна ще спомогне за развитието на икономиката и преди всичко туризма в региона.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!