BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Новият посланик на САЩ у нас Неро Мустафа, определи корупцията в България като основен проблем

Новият посланик на САЩ у нас Неро Мустафа, определи корупцията в България като основен проблем
„Постигането на пълно върховенство на закона е продължителен, многостранен и труден процес. Известно ми е, че България е приела промени в Конституцията си в тази посока и че има антикорупционна комисия, но е необходимо да се направи повече. Като посланик, аз ще продължа усилията за ангажиране на гражданското общество. Публично ще говоря за важността на реформите“. Това заяви Херо Мустафа по време на изслушването си пред американския конгрес относно бъдещото си назначение като посланик у нас, предаде БНР.
Според конгресмените, корупцията у нас прави държавата ни податлива на политическо и икономическо влияние от Русия.

Мустафа беше предложена от Доналд Тръмп в средата на юни за нов посланик в България. Тя говори 9 езика, сред които руски, арабски, гръцки, фарси, хинди и турски. Завършила е бакалавърската си степен в университета в Джорджтаун, а магистърската си – в Принстън. Тя е родена през 1973 г. в днешната кюрдска столица Ербил в Ирак. Заедно с родителите си е живяла 2 години в бежански лагер, докато през 1976 г. не получават статут на бежанци в Америка.

Други нейни професионални позиции включват тази на съветник за Близкия изток в администрацията на вицепрезидента Джо Байдън, директорство на Съвета за национална сигурност, както и работа в посолството в Гърция.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!