BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Новата учебна година в Пещерската гимназия събира традиция, технологии и бъдеще

Новата учебна година в Пещерската гимназия събира традиция, технологии и бъдеще
За учениците и учителите в СУ „Свети Климент Охридски“ в град Пещера, новата учебна година започва с пълно обновяване на техническото оборудване. Това факт благодарение на отпуснатите от Министерството на образованието и науката 142 000 лева, със съдействието на общинската администрация и на директора Павлинка Шопова-Начкова и заместник-директора Иван Филчев. Във всеки кабинет има лаптоп и плазмен екран, на който да се използва интерактивният образователен софтуер на mozaBook. С напълно нова техника са оборудвани три компютърни кабинета. Осигурен е 86-инчов сензорен дисплей, който ще доведе облачните технологии в класната стая. 
В поздравлението си за новата учебна година, изпълнено с любов и вълнение, директорът на училището г-жа Павлинка Шопова-Начкова подчерта, че с това обновяване Гимназията ще обедини традициите на качественото образование с високите технологии, за да гарантира успешно бъдеще на своите ученици.

Кметът на Общината г-н Зайчев с гордост съобщи, че Средно училище „Св. Кл. Охридски“ е първото в страната, в което ще бъде въведена система за видеонаблюдение и лицево разпознаване. Тя е част от електронния идентификатор на достъпа, който ще заработи през тази учебна година, за да гарантира сигурността на учениците.

„От тази учебна година училището ще работи само с електронен дневник, който позволява на родителите да виждат в реално време какво става с техните деца в класните стаи.“, с гордост споделя директорът на училището Павлинка Начкова. И кметът на Общината, и директорът подчертаха, че всички тези нововъведения се правят в името на учениците и на качественото образование. „Само децата са тези, чрез които ще се осмислят вложените средства, които буквално ще ѝ вдъхнат живот, за да преодолеят предизвикателствата на знанието и за да успеят.“, допълвват те.

Предстои да бъде оборудване една интерактивна лаборатория по природни науки; задвижена е процедура за изграждане на спортна площадка в двора на училището.
Всичко това, заедно с готовата вече стоянка за велосипеди, заедно с цифровата видеокамера и с озвучителната уредба превръщат Гимназията в най-желаното пещерско училище.
А чрез усилията на ученици и учители тя ще продължи да се доказва и като най-успешното!

 

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!