BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Национално отличие за пожарникар от Септември

Младши инспектор Александър Генчин – началник на Участъка за Пожарна безопасност и защита на населението – Септември при РСПБЗН-Белово е сред отличените на тържествената церемония „Пожарникар на годината”.

На нея присъстваха министърът на вътрешните работи г-н Младен Маринов, заместник – министрите на вътрешните работи Милко Бернер и Стефан Балабанов, заместник-главният секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев, началникът на политическия кабинет на вътрешния министър Михаил Златанов, директорите на главните и административните дирекции на МВР. Тържеството уважиха председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС Пламен Нунев, народни представители, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, председателят на БЧК акад. Христо Григоров, бивши ръководни служители на МВР и ГДПБЗН.
Редом с младши инспектор Генчин в столицата беше и началникът на РДПБЗН в Пазарджик комисар Ангел Дудов. Той заяви своето удовлетворение и гордост от професионализма, всеотдайността и себеотдаването на пожарникарите от нашата област. Доказателство за това са признанието на държавните институции и общинските администрации, фирмите и най-вече на гражданите.

Традиционният конкурс „Пожарникар на годината” има за цел да покаже съвременното лице и да утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарната безопасност, спасяването и защитата при бедствия. Той се организира и провежда в четири раздела. Първият, в който се излъчва комплексен победител, е за държавни служители, работещи по различните направления на дейност. Вторият, според категорията на служителите, е за работещите в направление “Пожарогасителна и спасителна дейност”. Третият – за служители от направление “Контролна дейност”. Четвъртият обхваща направление „Превенция”. През последните години се утвърди и категорията „Отличени” – за партньори, представители на изпълнителната и местната власт, общественици, доброволци.

Раздел „Контролна дейност“
Победител в раздела за младши изпълнителски длъжности е младши инспектор Александър Генчин, началник на Участъка за Пожарна безопасност и защита на населението – Септември.
Младши инспектор Генчин активно контролира спазването на противопожарните изисквания към обектите в експлоатация на територията на гр. Ветрен и още 11 селища, в които живеят над 19 хиляди души. През изминалата година той е извършил 287 контролни и 295 тематични проверки. Той е провел 32 лекции по пожарна безопасност в кметства, училища и детски градини.

ОДМВР-Пазарджик

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!