BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Надя Клисурска: Днес е празник на националното ни самочувствие и урок как трябва да се обича България

Надя Клисурска: Днес е празник на националното ни самочувствие и урок как трябва да се обича България

УВАЖАЕМИ ПРОСВЕТИТЕЛИ И ПАЗИТЕЛИ НА БЪЛГАРСКИЯ ДУХ И СЛОВО, 

 

Честит 1-ви ноември – Ден на народните будители!

Днес е празник на националното ни самочувствие и урок как трябва да се обича България. Празник, дошъл от сърцата на българите в знак на признателност. Пред всички нас стои отговорността да продължим делото на българските родолюбци, да бъдем стожери на богатото ни наследство и духовност. Важно е заедно да съхраним и предадем огънчето, което са запалили предците ни.

Днес е ден, на преклонение и почит, ден в който е важно да си припомним думите на Стоян Омарчевски – министър на просвещението пред Народното събрание:

„Когато е обезверен и объркан в духовните си ценности, българският народ търси упование и надежда в своето минало, във всички ония морални и културни качества, които носи в душата си… Нека Денят на св. Йоан Рилски да се превърне в Ден на народните будители. Те са малките и големите, знайните и незнайните, които не са оставили никога народните идеали да бъдат помрачени, надеждата и вярата за тяхното постижение да угаснат.

Те са най-верните изразители на спонтанната воля на българския народ към безкористно и всестранно развитие, самоопределение и утвърждение като културна сила. Те са живата и вечна връзка между миналото, настоящето и бъдещето, те са безсмъртната гаранция, че нашият народ ще прескочи всички съдбоносни изпитания и ще оцелее.”

Народ без духовни водачи и общи стремежи, е обречен на разпад, особено в днешния комерсиален свят.

Защото не само с хляб ще живее човекът, всичко тленно е обречено да изчезне, само на човешкия дух е обещано безсмъртие!

Честит празник на духовността!

Нядя КЛИСУРСКА

Народен представител от 13 МИР, ПГ БСП за България

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!