BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Младежи чистиха в Драгиново

Драгиново

Във връзка с инициативата „Да изчистим България заедно“ на 14 септември в село Драгиново бяха събрани близо 200 чувала с отпадъци и засадени близо 30 дръвчета. Няколко групи от млади доброволци почистиха по течението на реката в района на центъра, в няколко улици и в парковите пространства, където бяха засадени кедрови дръчета. Съдействие на инциативата оказа и кметството, което осигури необходимите материали и извозването на събраните чували. Важно е да се отбележи, че това не е единствената подобна инциатива на драгиновци, а подобно почистване покрай реката е правено и други пъти тази година.

Младите участници споделят, че е нужно още много, за да бъде решен проблемът със замърсяването, но се надяват усилията им да послужат за пример, който повече хора да последват и да се стигне до по-мащабни действия, с които Драгиново да придобие още по-хубав вид.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!