BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Министър Аврамова: Два са вариантите за ремонт на моста на Марица в Пазарджик

Министър Аврамова: Два са вариантите за ремонт на моста на Марица в Пазарджик
Два са възможните варианти за ремонт на моста на р. Марица в гр. Пазарджик, част от републиканския път II-37. Предстои те да бъдат разгледани в Института по пътища и мостове и да се вземе решение по кой от тях да бъде изпълнено възстановяване на гредите на съоръжението.
Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Министърът обясни, че вариантите са предложени след обследване и огледи на моста с участието на специалисти конструктори. Пътноподдържащата фирма ще разработи проект, включващ както избрания вариант за ремонт на гредите, така и всички останали необходими рехабилитационни дейности.

Очаква се до края на годината да се уточнят необходимите за целта строително-монтажни работи и тяхната стойност. Съобразно нужните средства Агенция „Пътна инфраструктура“ ще търси варианти за включване на съоръжението в ремонтната програма през 2020 г. Имаме ограничен бюджет и трябва да се съобразяваме с него. Ще приоритизираме това, което е най-неотложно и трябва бъде започнато като ремонт през 2020 г., подчерта министър Аврамова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!