BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мая Манолова ще посети Батак по сигнал за складирания италиански боклук в града

Мая Манолова ще посети Батак по сигнал за складирания италиански боклук в града
На 1 февруари 2020 г. (събота) в 11:00 часа председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова ще се срещне с жителите на град Батак по сигнал, подаден до гражданската платформа, за складирането на тонове италиански боклук в бившия военен завод в града. С жителите на родопския град Манолова ще се срещне пред сградата на Общинския съвет в Батак.
В подадения сигнал до гражданската платформа, хората пишат, че са притеснени, че в балите има токсични и канцерогенни материали, освен текстилни изрезки, стари обувки и чанти, а военният завод, където са складирани отпадъците, се намира само на 100 метра от първите къщи в града. Гражданите твърдят, че са складирани над 250 тона отпадъци, които са внесени от Италия.
Боклукът е складиран в бившия военен завод, който е изоставен и не се охранява. Жителите на Батак твърдят, че отпадъците са доставени тихомълком, преди месец, без предупреждение.

Припомняме, че по сигнал на граждани за подобен казус Манолова посети кв. Дивдядово в град Шумен, където се планира изграждането на завод за боклук без да бъдат питани гражданите, както и севлиевското село Яворец, където хората се опасяват от намеренията за преработка на боклук в рамките на селото, близо до река.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!