BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Масово се купуват фризери в пазарджишко

Масово се купуват фризери в пазарджишко
С 20 % са скочили продажбите на фризери в пазарджишко само за седмица, показа репортерската ни проверка. Заради заповедта да бъдат принудително умъртвени прасетата от частните стопанства в 20 километровата санитара зона на петте свинекомплекса в област Пазарджик, семействата, които отглеждат в дворовете си животните масово купуват допълнителни фризери, за да съхранят месото. Предпочитани са магазините за бяла техника втора употреба, като в няколко фризерите вече са изкупени, има и заявки за доставки.
В един от магазините само за два дни са купени 16 фризера. Ръст в продажните отчитат и големите вериги, показа проверката ни. Поради нетрадиционното време за свинската Коледа, тази година домашни луканки и суджуци няма да има, а коледарите вместо традиционното вино и греяна ракия, замезват с бира и мастика, а зимните баниции са изместени от динята и сладолед. 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!