BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лайънс клубовете дариха на МБАЛ Пазарджик

Дамски Лайънс клуб Пазарджик – Тракия и мъжки Лайънс клуб Пазарджик направиха дарение за МБАЛ-Пазарджик. Представители на двата клуба днес се срещнаха с изпълнителния директор на болницата д-р Красимир Темнилов, за да предоставят дарението от 10 защитни комплекта, включващи предпазни гащеризони, шлемове, маски и ръкавици. Защитните гащеризони, които са изработени от специален плат, осигуряващ най-високо ниво на защита и многократна употреба /изпиране до 50 пъти/, с европейски сертификати за качество, са произведени от фирма МАК АД, Габрово. Облекла с това качество се произвеждат единствено в България от целия ЕС.
Лицевите щитове /шлемове/ са изработени от плътен поликарбонат с изключителна здравина и еластичност и висококачествена рамка от неръждаема стомана, позволяващи термична дезинфекция до 121 ̊С в автоклав и могат да се носят с очила и маска. Те са произведени от фирма Нико Технологии ООД, Габрово.

Желанието на дарителите е 5 от защитните комплекти да бъдат дадени на Центъра за Спешна медицинска помощ в Пазарджик. Останалите 5 бяха предоставени от д-р Темнилов на медиците от Отделението по анестезиология и интензивно лечение. Работещите там заслужават да им осигурим и допълнителни защитни костюми. Те не спират да работят и да оказват необходимата помощ на пациенти въпреки тежката ситуация в отделението.

Той благодари на дарителите за оказаната помощ и им пожела да продължават благородната си дейност.

Дарителите изразиха своята подкрепа и съпричастност към работата на смелите българските медици, които са белите рицари с големи сърца в борбата с коварната болест COVID-19.
“Ние от Лайънс България сме верен и постоянен партньор на хората в нужда и с добротворството си сме винаги с една крачка по-близо по пътя за помощ и промяна на човешките съдби, тук и сега“, заявиха представителите на двата клуба.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!