BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кои ще са новите лица в Общинския съвет в Пазарджик

Кои ще са новите лица в Общинския съвет в Пазарджик
Очаква се днес Общинската избирателна комисия да обяви с решение избраните на 27 октомври общински съветници на Пазарджик, след като вчера излезе предложение към нея от Информационно обслужване АД. От предложението се вижда, че от 41 съветници, 24 вече са били общински съветници, а 17 никога не са били такива. Кои са новите лица в новия Общински съвет за мандат 2019-2023 година.?

От избраните 14 съветници от „Новото време“ само петима са нови лица и не са били част Общинския съвет до сега. Това са Георги Коприщенов – председател на ВМРО – Пазарджик и собственик на частен бизнес, Евгени Абаджиев – председател на Ловно-рибарско дружество – Пазарджик, Ренета Камберова – олимпийска медалистка по художествена гимнастика и председател на сдружение за развитие на спортни политики, Иван Йорданов – юрист и бивш областен управител на Пазарджик и Златко Митрев – юрист, също бивш областен управител на Пазарджик. Останалите деветима са били общински съветници в различни мандати, а някои от тях имат солидна биография и стаж като такива. Коалицията запазва броя на местата от предишния мандат.

 

ГЕРБ ще имат 9 общински съветници и от тях за първи път като съветници в залата ще седнат четирима. Валентина Кайтазова – началник на Регионалното управление по образованието, бившият шеф на пожарната Иван Панайотов, общинският партиен шеф Илиян Вулянов и началникът на областната земеделска служба Стоян Траянов. Другите петима имат стаж в съвета. ГЕРБ ще има с един съветник повече от предишния мандат.

От сборната листата на местната коалиция на БСП, които ще имат в състава на сити парламента едва 7 съветници, новите лица са от квотата на червените. Велина Георгиева – Петкова – експерт по връзки с обществеността, общинският председател на БСП Лиляна Мърхова – Присадникова и секретарят на партийната организация Лиляна Георгиева. Другите четирима са били вече съветници в предишни мандати. Коалицията губи два от мандатите от общия си сбор от предишния мандат.

Ново е и лицето на ДПС, което отсрами партията и листата им най-после се пребори за място в Общински съвет. Това е Стоян Асенов.

„Глас народен“ ще се представлява от лекаря Борис Манев – шеф на Спешна помощ в града и Йордана Темнилова, която прави заявка за наследственост в политиката и чийто баща Красимир Темнилов, бе съветник в предишния Общински съвет.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!