BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Клането на прасетата в област Пазарджик до 11 август

Клането на прасетата в област Пазарджик до 11 август
Масовото заколение на домашни свине в област Пазарджик се отлага до 11 август, стана ясно на срещата на Министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева с кметовете на кметства от община Пазарджик. Срещата се проведе, заради „бунта“ на кметовете от област Пазарджик, които отказват да изпълнят предприетите превантивни мерки от МЗХГ и Областната епизоотична комисия срещу разпространението на заболяването Африканска чума по свинете. Припомняме, че във вторник стая ясно, че според заповед на областния управвител в 75 населени места от област Пазарджик абвгуст ще е е декември и стопаните ще трябва да заколят домашните си свине доброволно, като превантивна мярка срещу разпространението на заболяването.
Въпреки поведената среща с министъра, утре от 16 до 18 часа, протест на Тортата в Пазарджик ще има.

 

    

Домакин на събитието е областният управител на Пазарджик Стефан Мирев. В срещата участват и зам. – министърът на МЗХГ, с ресор животновъдство Янко Иванов, зам. – областният управител Йордан Кожухаров, зам.-кметът на община Пазарджик Петър Петров, директорите на ОДБХ, РДГ и Областна дирекция „Земеделие“ Пазарджик, собственици на промишлени ферми от региона. присъстваха и стопани от от бласт Пловдив.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!