BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кардиологът д-р Лазов може да изгуби лекарските си права

Кардиологът д-р Лазов може да изгуби лекарските си права
Лекарските права на пазарджишкия кардиолог д-р Петър Лазов могат да бъдат отнети за това, че е поставял стентове на здрави хора.

Това е най-тежкото наказание, което може да му бъде наложено, ако проверка на Етичната комисия на БЛС установи нарушения. Това заяви шефът на лекарския съюз д-р Иван Маджаров пред Нова телевизия. „Може да бъде доказано дали това се е случило. Ако това се е случило, вярвам, че Етичната комисия на БЛС, ще бъде на висота и ще вземе своето решение. Най-тежкото наказание е БЛС да лиши този лекар от право да практикува“, каза д-р Маджаров.

Да припомним, че д-р Лазов вече бе освободен от длъжност от областната болница в Пазарджик и според твърденията на телевизионен репортаж, той е вземал заплата от 57 хиляди лева. За дейността му се извършва проверка от Медицински одит и прокуратурата, както и вътрешна проверка в болницата. Самият д-р Лазов отрича обвиненията, оспорва и размера на заплатата си.

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!