BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Камионът превозвал 41 мигранти за Севрна Гърция с регистрация в Пазарджик

Камионът превозвал 41 мигранти за Севрна Гърция с регистрация в Пазарджик
Камионът-хладилник марка МАН, в който бяха открити 41 мигранти в Северна Гърция, е собственост на фирма от Пазарджик, съобщава Днес.бг. Регистрационният номер на камиона е РА 1700 ВМ и се води по талон на фирма с адресна регистрация в град Пазарджик, съобщи „Труд“.
Новината за камиона-фризер с български номера обикалявече света. Водещите световни медии като „Ню Йорк таймс“, Си Ен Ен, „Гардиън“, Евронюз, Ал Джазира и Дойче веле отразяват новината, а „Гардиън“ публикува изявление на гръцки полицай, който твърди, че камионът е влязъл в Гърция от Турция и че мигрантските потоци от Еврос се увеличават, тъй като мигрантите искат да избегнат влизането в страната през островите.

Министър Младен Маринов е пояснил за НоваТВ, че камионът е напуснал страната на 31 октомври с маршрут от Турция до Севрна Гърция.

Както стана ясно, 8 от 41 превозваните мигранти от камиона са с дихателни проблеми и са настанени в болница. Полицията спряла камиона близо до град Ксанти за рутинна проверка. Шофьорът – 40-годишен грузинец, не е притежавал книжка за управление на автомобил. Съдружникът му – също грузинец, успял да избяга и се издирва.

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!