BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

И пазарджишки арменци искат оставката на Епархийския съвет на Арменската църква

И пазарджишки арменци искат оставката на Епархийския съвет на Арменската църква
И арменци от Пазарджик се събраха на събрание-митинг в Пловдив със сънародниците си от цялата страна, за да поискат оставката на Епархийския съвет на Арменската църква у нас. Според събралите се в двора на Арменската църква в Стария град има реалната заплаха Арменската апостолическа православна света църква в България да остане без свещенослужители.

Недоволството е срещу приетия Устав на Арменската Епархия в България, който, според протестиращите, „е приет тихомълком и нарушава равновесието между духовната и светската власт в общността, като се дава превес на светската“.

Според недоволните, този Устав не дава възможност за промяна в състава на Епархийския съвет. Приетият устав е внесен и вписан в Софийският градски съд, но не е приет от Светия престол в Армения. Недоволството е породено още заради неподновяването от Епархийския съвет на визата за пребиване у нас на свещеника Дер Бохос Михарян от Бургаската енория.
Да подкрепи недоволстващите в Пловдив дойде и Тетев Якобян, архиерейски наместник на Арменската апостолическа църква в Румъния и България.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!