BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Илиана Раева даде висока оценка на Дара Стоянова

Висока оценка даде президентът на БФХГ Илиана Раева на Дара Стоянова и нейната треньорка Величка Петкова. Това тя направи след края на Държавното отборно първенство по художествена гимнастика за девойки младша възраст, категория ЕЛИТ – най-високата категория в художествената гимнастика. То се проведе в Столичната зала „София“.

СК „Диляна Прима“ се представи със Адриана Данова, Никол Трендафилова и Дара Стоянова и трите ученички в Спортно училище град Пазарджик. Състезанието се проведе в два дни. В първия ден Никол Трендафилова игра на въже и топка. Направи едно много смело и артистично представяне. Ади и Дара изиграха своите съчетания съответно на въже и топка. Втория ден Ади и Дара трябваше на играят по две съчетания бухалки и лента. Родните ни грации се справиха много добре.

След състезанието в национален ефир Илиана Раева похвали състезателките, като специално внимание отдели на някои от изявените гимнастики. „Изключително силно съм впечатлена от Дара Стоянова от клуб „Диляна Прима“ Пазарджик, с треньор Величка Петкова (която е била треньор и на Ренета Камберова). Дара е надраснала и задминала връстниците си по много показатели.“ – каза Илиана Раева.

Дара Стоянова е ученичка в Спортно училище град Пазарджик и тренира в СК „Диляна Прима“. Тя е следващата голяма надежда на Пазарджик в художествената гимнастика. Раева не спести похвалите си за упоритата работа и таланта на Дара. Според нея Дара има блестящо бъдеще и с нея трябва да се работи изключително правилно, да се пази от контузии, да се съхрани и непрекъснато да се надгражда върху таланта й. „Когато гледаш едно дете – ти виждаш как е работено с него, дали с внимание, разбиране и методически правилно. Състезателят е огледало на треньора“ – каза още г-жа Раева.
Според Раева важна роля имат спортните школи и спортните училища, които изграждат характери и създават шампиони.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!