BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започнаха номинациите за почетен гражданин на Пазарджик

Временната комисия за избор на почетен гражданин на Пазарджик ще заседава на 15 май 2020 г. До момента са постъпили две предложения за почетен гражданин и едно предложение за почетен знак.

За званието „Почетен гражданин” са номинирани легендарният ни щангист и настоящ генерален секретар на федерацията по вдигане на тежести Борислав Гидиков и фотографката Петра Атанасова.

Борислав Гидиков е олимпийски и световен шампион по вдигане на тежести. Роден е в Мало Конаре, възпитаник е на Спортното училище в Пазарджик и е започнал кариерата си като състезател в СК“Хебър“. Той е номиниран от Инициативен комитет, в който влиза и кметът на Мало Конаре Димчо Караиванов.

Петра Атанасова е фотограф – художник. От 1970 до 1979 година е заснела всички културни събития в Пазарджик. Член е на Българската фотографска академия. Тя е номинирана от художника Марин Маринов, бившият директор на Оперетния театър в Пазарджик Атанас Терзиев и художествения ръководител на Ансамбъл Пазарджик Атанас Чолаков.

За наградата „Почетен знак” е номиниран галеристът Огнян Боев. Тоя е един от най-известните български галеристи. Номиниран е от председателя на Общинския съвет Хари Хараламбиев.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!