BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Зам.-министър уважи Празника на картофите във Велинград

Зам.-министър уважи Празника на картофите във Велинград
Зам.-министър дойде за възродения Празник на картофите във Велинград.„В страната се консумират 180 000 тона картофи годишно. В югозападната и южната централна част е съсредоточено повече от 80% от производството на картофи в България, което се дължи на благоприятните природно-климатични условия”. Това съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите Чавдар Маринов по време на празника.

По думите му, Министерството ще продължи да работи активно за осигуряване на предвидимост в нивата на доходите на земеделските производители. Повишаване на жизнения стандарт и спиране на обезлюдяването в планинските и полупланиски райони са основен приоритет на ръководството на МЗХГ. ,,За България обвързаната подкрепа, в чийто обхват попада и картофопроизводството, е един от приоритетите в Реформата на Общата селскостопанска политика през 2021-2027 г”, каза още зам.-министър Маринов.

Самият празник се радваше на голям интерес и организаторите му са категорични, че следващото издание ще бъде още по-посетено.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!