BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жители на Радилово блокират утре пътя към Пещера заради пришълци в избирателните списъци

Жители на Радилово блокират утре пътя към Пещера заради пришълци в избирателните списъци
Жителите на пещерското село Радилово обещават утре да затворят пътя Пазарджик – Пещера и се вдигат на протест в деня на балотажа заради пришълци в избирателните списъци. Според тях, десетки регистрирани преселници, които са регистрирани с настоящ адрес формално в село Радилово, ще определят съдбата на населеното им място, в подкрепа на един от кандидатите за кмет. „Тези хора никога не са живели тук, нито техни роднини, дори сега не живеят тук, а идват само да гласуват и то срещу сумата от 30 лв.“, споделят жители на Радилово. 
Хората са категорични и пускат постове в социалните мрежи, че ако в неделя, когато е балотажа, не се вземат мерки, ще бойкотират изборния ден и са готови дори на гражданско неподчинение, като ще затворят пътя Пазарджик – Пещера, докато някой не им обърне внимание.

„В неделя жителите на Радилово ще затворят пътя Пещера – Пазарджик в знак на протест срещу десетките формално регистрирани изборни преселници. За да не попаднете в усложнена обстановка изберете обходни маршрути. Информацията за гражданското неподчинение е изпратена до всички телевизии.“, съветват радиловци във Фейсбук

Припомнят, че преди 4 години на миналите избори за кмет същият проблем е ескалирал, тогава въпреки сигналите и посещението на много медий и направени репортажи, нищо не се е случило. 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!