BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Другата седмица пред областен управител и граждани се кълнат и останалите кметове и съветници

Стефан Мирев, областен управител
Областният управител Стефан Мирев насрочи първите заседание на новоизбрани общински съвети и във останалите общини на областта. С негова заповед по закон се свикват първите заседания след местните избори за мандат 2019-2023 г. в общините Лесичово, Стрелча, Пазарджик, Ракитово, Брацигово и Пещера.
В негово присъствие се полага клетва и се подписва клетвен лист, като на зседанието присъстват и председателят на Общинската избирателна комисия и граждани на общината. В първото заседание на новоизбраните общински съвети се провежда и процедура по избор на Председател, който ще ръководи съвета през следващите 4 години. През следващата седмица, първи – на 11.11. от 11 часа, кметовете и съветниците от Община Панагюрище ще положат клетва, а от 14 часа рутуалут ще е във Велинград.

На 12 ноември ще се закълнат новоизбраните съветници и кметове за Община Лесичово. Заседанието ще е от 11.00 ч., в залата на НЧ „Отец Паисий 1890“ в с. Лесичово. Също на 12-ти, в ритуалната зала на Общинска администрация в Стрелча, клетва от 14 часа ще положат и новите избраници на средногорската община.

Заседанието в Община Пазарджик ще е на 13 ноември /сряда/ от 11.00 ч. в Пленарна зала на Общински съвет – Пазарджик, а в Община Ракитово на 14.11.2019 г. /четвъртък/ от 11.00 ч. в Ритуална зала на Общинска администрация Ракитово.

Последни за седмицата, клетва ще положат в Община Брацигово – 15.11.2019 г. /петък от 11.00 / ч. в Камерна зала на Народно читалище „Васил Петлешков – 1874“ и Община Пещера, също в петък, от 14.00 ч. в Заседателната зала на Общински съвет – Пещера.

Първите заседания, след местните избори вече се проведоха в общините Батак, Белово, Сърница и Септември.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!