BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Деца рисуват с Васил Петров в ново арт пространство

Деца рисуват с Васил Петров в ново арт пространство
От 10,30 чака днес деца от читалище „Пробуда“ ще рисуват с художника Васил Петров и с Илиян Кузманов. Ателието е на открито, а картините им ще се продават в подкрепа на дейността на читалищни клубове.

Рисуването ще е в откритото пространство за културен обмен „Езо лигенция“ (на улица „Пейо Яворов“ №6 – срещу Инспектората по образование) със съдействието на неговия собственик Илиян Кузманов и с подкрепата на Община Пазарджик. Илиян Кузманов ще рамкира детските рисунки, които ще могат да бъдат закупени. Средствата от тях, както и от книги, на специално организиран базар, ще подпомогнат читалищния клуб в реализиране на различни дейности, за да се социализират децата.

Официалното откриване но новото арт пространство „Езо лигенция“ е от 17.30 часа, съвместно със Съюза на писателите и председателя му Тодор Каракашев.

Илиян Кузманов има опит подобен опит от Лондон, където е държал кафе библиотека „Езо“ , което се определя от най-големия културен портал в Англия „Лондонист“ за най-добро кафе в Англия и едно от малкото останали с душа. Визията на проекта, обърната към хора с неравностойно положение, и същевременно предоставяща свободен достъп до библиотека, пиано, работа с местната общност във формата на различни безплатни курсове и място да продават своите ръчно изработени продукти, се пренася и в Пазарджик с „Езо лигенция“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!