BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Деца от Пещера ще отгледат гора от семена

Деца от Пещера ще отгледат гора от семена
На 20.11.2019г. децата от детските градини и учениците от първи до четвърти клас на всички училища в община Пещера получиха безвъзмездно дарение от Фондация,,77“, което включва 750 образователни комплекта за засаждане на дървета. Всеки комплект съдържа саксия от рециклиран материал, торопочвена смес, семена от жълъди и кестени, етикети за всяка саксия и подробна инструкция за засаждане и отглеждане на дръвчета.
,,Гората.бг“-100 000 садим гора“ е инициатива от хората за хората, която има за цел отглеждането и засаждането на нови дървета в България. Засаждането и отглеждането на дърво от семе е приятен и забавен начин децата да научат каква е ролята на дърветата в природата и в живота на хората. Знанията, които ще придобият при участие в инициативата, ще се запечатат трайно в съзнанието им.

„С голяма благодарност приемаме дарението. Идеята е, следвайки указанията, децата да се грижат за посадените семена“, коментираха Диана Балканджиева и Фаня Колева, експерти от Община Пещера.

„До две години отгледаните от децата дръвчета ще бъдат засадени в градска среда, което ще направи града ни по-зелен и красив.“, споделиха те.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!