BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ден преди Никулден „Купи – пусни шаран, традицията продължава“

За втора поредна година риболовци от Пазарджик организират колективно пускане на живи шарани, купени от магазина в навечерието на празника Никулден. Инициативата „Купи-пусни шаран. Традицията продължава“ ще се проведе днес,5 декември, от 11 час на водоема край село Звъничево, стопанисван от Ловно-рибарско дружество „Сокол – 1893“. Миналата година около 30 ентусиасти подариха живота на около 70 шарана, с общо тегло над 200 килограма, вместо да ги сложат на никулденската си трапеза за празника.  

Идеята е на местните риболовци и целта е тя да се превърне в традиция. Целта е всички риболовци да станат съпричастни към опазването на рибата във водните пространства. По този начин всеки да подари живот на една риба и да й даде шанс да създаде поколение.

 

Шараните могат да бъдат закупени от всеки един магазин за риба, включително и тези, които се намират в близост до водоема в село Звъничево, и да бъдат пуснати във водата. Този вид риба бързо се адаптира към естествена си среда. Предвидена е и томбола с награди за участниците.

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!