BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Груповият лов на дива свиня започна без инциденти

Груповият лов на дива свиня започна без инциденти
Без инциденти в Пазарджишка област започна ловният сезон за местен дребен и едър дивеч и груповият лов на дива свиня. Мерките за сигурност бяха железни, а обезпечаването на сигурността при ловуването бе огласена преди ловните излети по места. В тази връзка служителите отговарящи по това направление в ОДМВР-Пазарджик и районните управления по места, съвместно с представители на Регионалната дирекция по горите и ловно-рибарските дружества направиха инструктажи на ръководителите на дружинките.

От извършения анализ в Главна дирекция „Национална полиция” са изведени на най-честите причини за допуснати предишни инциденти:

– стрелба по шум или неясно видима цел;
– използване на сачми с диаметър над 6 мм по време на групов лов на дива свиня;
– неправилно боравене с огнестрелно оръжие – до неговата употреба, то не следва да е заредено, винаги трябва да е насочено в безопасна посока и да е технически изправно;
– самоволно напускане на позицията, определена от ръководителя на лова;
– употреба на алкохол и упойващи вещества. Дадени са указания на организаторите на лова по време на инструктажите да насочват вниманието на ловците за установяване на умрели диви свине или такива с нетипично поведение, в контекста за мерките за превенция на разпространението на болестта Африканска чума по свинете, поясниха от полицията.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!