BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Германия въвежда ограничения за жителите на 3 български области

Посолството ни в Берлин бе информирано от Министерството на външните работи на Германия, че – като част от превенцията срещу коронавируса – се подготвят мерки спрямо влизащите в страната от три региона на България – Варна, Благоевград и Добрич.
Трите региона ще бъдат обявени за рискови. От утре, 8 август, всички пристигащи от тези региони ще подлежат на задължително тестване. До получаване на резултата от теста за тези граждани е в сила задължителна 14-дневна карантина. Тя ще отпадне при отрицателна проба.
Тестът трябва да бъде направен до 72 часа след влизане на територията на Германия. Допуска се тестване и в страната на тръгване, ако то е извършено от сертифицирана лаборатория и е до 48 часа преди пристигането в Германия.
Препоръчително е при отрицателен тест да се направи нов няколко дни по-късно.

Този втори тест не е задължителен, но германските здравни власти имат право да го изискат, ако смятат за необходимо. Както първият, така и евентуално вторият тест, ще са безплатни.
Германското Министерство на външните работи ще публикува на сайта си препоръка за въздържане от пътуване към посочените региони в България.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!