BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Спортното учебната година вече започна

Пазарджик

Над 300 ученици и техните родители и учители се събраха днес в двора на Спортното училищев Пазарджик за откриване на новата учебна година.

Специални гости на тържеството бяха кметът на общината Тодор Попов, Гергана Табакова – директор на отдел „Образование и култура“, представители на Регионалното управление по образование.
За трета поред година училището първо дава старт на учебната година. В тържествената програма се включиха ученици от всички класове, показвайки, че са не само добри спортисти, но и талантливи певци и рецитатори.
Със приветствие към ученици и родители се обърна директорът Георги Георгиев, който отправи специални поздравления към учениците от първите два випуска и екипа от учители и треньори за упоритата им работа през тези две години от съществуването на училището. Той приветства за избора им новоприетите ученици и техните родители и гарантира, че училищното ръководство ще положи всички усилия, за да бъде оправдано тяхното доверие.
Поздравление по повод новата учебна година отправи и кметът Тодор Попов. Той изрази своята гордост и удовлетворение, че училището се развива и оправдава очакванията. Кметът припомни, че само за три години Спортно училище е утроило своите възпитаници и в него вече са записани да учат и спортуват над 300 ученици.
Той увери, че Община Пазарджик ще продължи да подкрепя спортните дейности, защото спортът е най-добрият начин да се възпитава младото поколение. Кметът съобщи, че се подготвя проект за изграждане на нова мултифункционална спортна зала към Спортното училище.
Под звуците на националния химн Любомир Германов – отличен ученик и шампион по петобой, издигна националния флаг, а след това бе изпратено училищното знаме.
Първият училищен звънец пък даде старт на учебната година и покани учениците в клас.

ПазарджикПазарджик

Източник: ПА МЕДИЯ

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!